Til rette vedkommende.

 

Denne mail drejer sig om flere spændende tilbud til alle landets bratschister på OrkesterFestivalen 2022. OrkesterFestivalen er Musik & Ungdoms store klassiske begivenhed for talentfulde børn og unge, der kommer fra nær og fjern for at spille sammen det bedste, de har lært. Festivalen finder i 2022 sted den 20. marts i Musikhuset Århus, hvor orkestre fra hele landet kommer og spiller koncerter hele dagen. 

 

I år sætter festivalen særligt fokus på et af de mere sjældne instrumenter, nemlig BRATSCHEN. I den forbindelse står jeg i spidsen for nogle aktiviteter særligt målrettet bratschister fra hele landet og alle niveauer, som du/I kan læse mere om nedenfor. 

 

Masterclass

Der bliver i 2022 mulighed for at deltage i en masterclass med bratschist Claus Myrup. Claus har siddet som koncertmester i bratschgruppen i DR Symfoniorkestret siden 1984, og derudover underviser han ved landets tre musikkonservatorier. Som akkompagnatør til masterclassen er vi så heldige at kunne præsentere pianist Emil Gryesten. 

 • På masterclassen er der plads til 4 udvalgte deltagere, som hver får 25-30 minutter, hvor der arbejdes med deres udvalgte værk. 
 • Der er åben tilmelding, og bratschister på alle niveauer kan tilmelde sig. Vi vil meget gerne kunne præsentere forskellige niveauer/aldre på masterclassen, og derfor kan du tilmelde dig, uanset om du er musikskoleelev, amatør, MGK-elev eller konservatoriestuderende. 
 • Det foregår 20. marts kl. 12.00 i Musikhuset Århus.
 • Deadline for tilmelding: 1. februar
 • Læs mere og tilmeld dig her: https://orkesterfestivalen.dk/bratsch/#masterclass

 

Bratschorkester

Første indslag på OrkesterFestivalen 2022 er et bratschorkester – altså et orkester KUN med bratschister. 

 • Bratschist Victor Sørensen fra Odense Symfoniorkester laver arrangementerne, der kommer til at bestå af 5 stemmer på forskellige niveauer. 
 • Der bliver to stykker musik af samlet 10-12 minutter: 3. sats fra Bachs Brandenburg Concerto nr. 6 og et medley med berømte bratsch-soloer fra forskellige orkesterværker. Jeg har inviteret en kerne af 8-10 bratschister fra konservatoriet i Århus, hvilket betyder at der minimum er en konservatoriestuderende på hver stemme. 
 • Alle bratschister kan tilmelde sig bratschorkesteret – det eneste krav er, at du kan spille bratsch og læse noder. Derudover er det en fordel, hvis du har spillet i orkester med en dirigent før. 
 • Der bliver afholdt en prøve på dagen 20. marts 2022 kl. 9.30-10.30 med alle de tilmeldte bratschister og dirigent. Derefter er der pause, inden I skal spille til åbningsindslaget mellem kl. 11-11.45. 
 • Noderne bliver tilsendt efter 16. januar (eller ved tilmelding derefter), så du kan øve dig.
 • Deadline for tilmellding: 15. februar
 • Læs mere og tilmeld dig her: https://orkesterfestivalen.dk/bratsch/#orkester 

 

Små videoer til SoMe

I forbindelse med markedsføring af OrkesterFestivalen 2022 og fokus på bratsch, vil vi meget gerne have nogle korte film af børn, der fortæller om at spille bratsch. Gerne børn fra 5-6 år og op. Så hvis I har nogle bratsch-elever i denne målgruppe (5-14 år), som kunne være interesserede i at optage en lille video, hører vi meget gerne fra jer. Eleven eller underviseren bedes kontakte Maja Joss-Børch på mail maja@musik-ungdom.dk, da hun sidder inde med de informationer, I har brug for.

 

Jeg håber, du vil sende denne mail videre til eller på anden måde dele informationerne med de relevante undervisere og/eller elever.

 

De bedste hilsner

Annemarie Nørhede Jakobsen

Mobil: 2835 2193 

___ 

 

Musik & Ungdom 

Farvergade 27, opg. A, 2. sal 

1463 København K 

Tlf: 36133535